18.04.16

Sisseastumiskatsed gümnaasiumi 2016

See aasta pidin siis minagi läbima gümnaasiumi sisseastumiskatsed. Ise ma tegin sisseastumiskatsed kaheksasse kooli: 4 koolikatsed(GAG, Tallinna 21.kool, Reaalkool, TIK), 3 kooli katsed(KSG, Tallinna Ühisgümnaasium, Wastholm) ja 32.Keskooli katsed. Registreerumine katsetele oli väga lihtne, pidid lihtsalt teadma oma isikukoodi, elukohta, meili aadressi ja oma eelmiste trimestrite hindeid(enamasti eesti keele, inglise keele ja matemaatika hindeid, kuid mõnes kohas küsiti ka ajaloo, bioloogia ja ühiskonnaõpetuse hindeid). Registreerimisel pidid tegema koolieelistuste ja õppesuundade(A-reaalklass, B- inglise keele klass, C- humanitaarklass) pingerea(3-ja 4 kooli katsete puhul). Mina ise moodustasin sellise pingerea: 1. Tallinna 21.kooli humanitaarklass 2. GAG'i matemaatika-inglise keele klass 3. Reaalkool.
Katsetel pidi kohal olema umbes 45min varem ning kaasa pidi võtma registreerumiskoodi, mille saad registreerumisel.
KAASA VÕTA: pastakad, harilikud pliiatsid, joonestusvahendid, kustutuskumm, tunnistus, kalkulaator, vesi ja salvrätikud.

32.KESKOOL
KALKULAATOR EI OLE LUBATUD
AEGA: 2.5h
Kohale läksin umbes 1h varem, et vältida hilinemist. Sinna jõudes, võeti kõigilt tunnistused ja jaotati klassidese. Õnneks sattusin mina oma klassikaaslastega samasse ruumi. Töö algas eesti keele harjutustega, neid oli nimelt 3: lugemine ja teksti põhjal küsimustele vastamine, sõnade käänamine ja pööramine ning kirjavahemärgid. Järgnesid matemaatika ülesanded mis koosnesid murdudega arvutamisest, lihtsustamisest, pythagourose teoreemi kasutamisest ja tekstülesandest. Töö kolmas osa, inglise keel, sisaldas sõnade muutmist, lünkade täitmistning activi ja passivi moodustamist. Kõige viimased ülesanded olid seotud loovusega, pidime joonistama ning seletama vanasõnade tähendust.

4KOOLIKATSED
KALKULAATOR ON LUBATUD
AEGA: 3.5h
MATEMAATIKA: murdudega arvutamine, lihtsustamine, funktsioonid, protsendid, tekstülesanded, geomeetrilised kujundid.
EESTI KEEL: võõrsõnad( see aasta olid suht rasked. Nt: debütant, bestseller, kolledž), kirjavahemärgid, sõnade õigekiri(Nt: suhkurt või suhkrut), lugemine ja küsimustele vastamine ning lünkade täitmine.
INGLISE KEEL: (kõik olid valikvastustega) vea leidmine lausest, sõna õige vorm, lausesse õige sõna valimine.
FÜÜSIKA:(valemid olid ette antud) põhi mõõtühikute ja mõõteriistade teadmine, soojusülesanded, elektriringe(rööp-ja jadaühendus), läätsed/peeglid ja ülesanded rõhu kohta.

3KOOLIKATSED
KALKULAATOR ON LUBATUD
AEGA:2.45h
MATEMAATIKA: tekstülesanded, murdudega arvutamine, lihtsustamine, ja valikvastustega ülesanded
EESTI KEEL: lugemine ja küsimustele vastamine, kirjavahemärgid, sõnade pööramine ja käänamine, võõrsõnade ühendamine vastava sõna selgitusega.
INGLISE KEEL: lünka õige sõna valimine(valikud on antud), sõnade õigesse vormi panemine.

VESTLUSED
Vestlustele kutsuti mind Tallinna 21.kooli,  GAG'i, Reaali, 32.kekooli, Westholmi, Tallinna Ühisgümnaasiumi ja KSG'sse.
Vestlustele pead kaasa võtma oma tunnistuse(väljaarvatud 32.keskooli, kuna sinna andsin juba enne tunnistuse). Keele klassi vestlusele minnes, toimub vestlus inglise keeles.
Vestluse kõige tavalisemad küsimused, mida küsitakse:
Miks on palju puudumisi?
Milline on su iseloom?
Millise õpilase saab kool, kui ta su gümnaasiumi võtab?
Milline on su lemmik õppeaine?
Milline õppeaine valmistab raskusi?
Milline on hea õpetaja/õpilane?
Millised on su hobid?
Mis muuda klassi ühtseks?
Millist võõrkeelt soovid gümnaasiumis õppida?
Mida muudaksid kooli juured?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar